Live Residence - Apartamente Bucuresti

Mai mulți români s-au adunat în Piața Constituţiei pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la carburanți.

„Ne-am adunat din toată țara la ora 17:00 în marea parcare a Pieței Constituţiei din București (Casa Poporului) pentru a transmite guvernanților și politicienilor un mesaj clar către guvernanți și politicieni împotriva căruia toți românii protestează. prețuri anormale în aceste zile”, au anunțat organizatorii pe Facebook „Toată lumea din București este împotriva creșterii prețurilor la combustibil!”.

În parcarea din Piața Constituţiei, ei au hotărât unde să se oprească pentru a hrăni „banii noștri rămași”, potrivit anunțului.

Aproximativ 50 de mașini au fost apoi blocate timp de două minute la două benzinării din zona Unirii.

„Ultimul punct al evenimentului este în Piața Victoria, în fața porții guvernului la ora 19:00”, au spus organizatorii protestului.

Pe pagina de Facebook a Legal Defense protestele au fost anunțate de câteva zile.

Joi, 30 iunie, guvernul a aprobat un decret de urgență prin care se plătește 50 de dolari pe litru de combustibil din pompă. “Am observat-o la momentul respectiv. Cei 25 de dolari vor fi finanțați de la bugetul de stat, iar cei 25 de dolari vor fi o reducere comercială voluntară oferită de lanțul de benzinării. Decretul intră în vigoare în această seară și mă aștept ca în perioada următoare să vedem companiile care aplică decretul”, a explicat ministrul Virgil Popescu.

VIZIONARE crossmenu