Live Residence - Apartamente Bucuresti

Cei trei bărbați diagnosticați cu virusul sunt din București, la fel ca și cele șase cazuri confirmate anterioare din România.

Autoritățile au declarat că sunt sănătoși și ținuți în izolare, unul internat și doi la domiciliu.

Va fi efectuată o anchetă epidemiologică pentru a stabili cine a avut contact cu cele trei persoane infectate.

Primul caz de variolă a maimuței a fost înregistrat în România pe 13 iunie la o pacientă de 26 de ani. Toate cazurile sunt înregistrate în București.

Variola maimuței nu se răspândește ușor de la o persoană la alta și este doar rezultatul unui contact apropiat. Virusul pătrunde în organism prin pielea sau membranele mucoase deteriorate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și fluide corporale.

Potrivit Centers for Disease Control (CDC) din SUA, virusul are o perioadă de incubație de 7-14 zile. Primele simptome sunt de obicei asemănătoare gripei – febră, frisoane, epuizare, dureri de cap și slăbiciune musculară – urmate de ganglioni limfatici umflați, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Există o erupție larg răspândită pe față și pe corp, inclusiv în interiorul gurii și pe palmele și tălpile picioarelor. Pustulele sunt dureroase, sidefate, pline de lichid și, de obicei, sunt înconjurate de un cerc roșu. În cele din urmă, se usucă și trec în două până la trei săptămâni, spune CDC.

VIZIONARE crossmenu