Live Residence - Apartamente Bucuresti

„Mulțumesc sincer României, bunului nostru prieten și vecin, pentru tot ce a făcut de la începutul acestei invazii masive a Ucrainei”, a spus Kuleba într-un discurs de videoconferință la un forum de joi. , desfășurată la București.

Aceasta este cea de-a 22-a ediție în formatul Forumului parlamentar de informații și securitate, intitulat „Războiul în Ucraina: remodelarea hărții securității globale”, la Palatul Parlamentului.

Totodată, Kuleba a subliniat că Putin a vrut să provoace o criză în Europa, motivat de „ura față de bunăstarea europenilor”.

Șeful Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut țării sale să primească arme grele, subliniind că „curajul are limite”.

„Ucraina, Moldova, Georgia și statele baltice sunt principalele ținte ale Rusiei, dar alte țări europene au fost atacate de Rusia în diverse moduri. De aceea este important să sprijinim în continuare Ucraina. Noi, ucrainenii, am dovedit că îi putem învinge pe ruși. Ucraina Pierderile suferite în est s-au datorat folosirii armelor grele. Curajul are și el limitele lui. Fără mijloace, curajul nu poate face totul de la sine”, a adăugat Kuleba.

Oficialii ucraineni au explicat că în unele zone, trupele ucrainene au depășit cu mult numărul rușilor, așa că aveau nevoie de arme grele pentru a stabiliza situația pe front.

“Avem nevoie de suficiente instrumente militare pentru a învinge Rusia. De fapt, orice acţiune de sprijinire a Ucrainei este o investiţie în stabilitatea regională”, a adăugat Kuleba.

VIZIONARE crossmenu