Live Residence - Apartamente Bucuresti

Consolele, care pot fi descrise tehnic ca grinzi ancorate la un singur capăt, sunt utilizate pe scară largă în construcții și cel mai adesea se găsesc în balcoane sau acoperișuri. Cu toate acestea, clădirile moderne duc conceptul și mai departe și au camere întregi și secțiuni care ies din volumul principal și plutesc în aer. Design-urile lor sunt adesea impresionante și atrăgătoare.

1. Casa troiană.
Situată în Melbourne, Australia, Trojan House a fost un proiect al lui Jackson Clemens Burrows Pty. Ltd. Arhitectura sculpturală pe care o vedeți aici este o extensie construită pentru casa existentă.

Arhitecții au dorit să mențină cât mai multă curte posibilă, așa că au proiectat consola. Acest volum conține dormitoarele copiilor și o baie și sunt suspendate deasupra grădinii. Sub o terasă / terasă frumoasă a fost încorporat designul clădirii.

2. Casa Hill.
Hill House este, de asemenea, o adăugire la o casă existentă situată în Melbourne, Australia. Proiectul a fost condus de Andrew Maynard Architects din Melbourne. Au decis să proiecteze extensia ca pe o cutie în consolă care plutea deasupra curții din spate. Această anexă are vedere la soare și la casa originală, făcând din curtea din spate zona centrală. Arhitecții au dorit să consoleze noua structură de pe o stâncă, dar, din moment ce peisajul era plat, au trebuit să fabrice un peisaj sintetic, ondulant. Dealul artificial pe care l-au creat susține volumul în consolă și găzduiește o serie de spații la parter. De asemenea, servește ca tobogan.

3. Casa Waccabuc.
Casa Waccabuc a fost proiectată de arhitectul Chan-li Lin de la Rafael Viñoly Architects. Este situat în Westchester County, New York și a fost finalizat în 2011. Spre deosebire de majoritatea caselor în consolă pe care le-am văzut până acum, acesta este în consolă pe ambele capete. Este o clădire cu două etaje, cu un design care profită de peisaj. Arhitectul a fost nevoit să vină cu un astfel de proiect din cauza faptului că casa existentă avea o amprentă mică și nu avea spațiu pentru a fi extins la nivelul solului. Capetele în consolă se extind la 20 de picioare dincolo de suporturi și formează un pridvor și un loc de parcare.

4. Grădina de echilibrare.
De la New York mergem la Suffolk, Marea Britanie, unde am găsit această reședință cu aspect interesant. Se numește Balancing Barn și a fost proiectat de MVRDV și Mole Architects. Are un consolă de 15 metri și are o lungime totală de 30 de metri. Casa se află pe o pantă și oferă vederi unice asupra frumoasei împrejurimi. Proiectată pentru a răspunde condițiilor de amplasament și a mediului natural, clădirea este îmbrăcată în panouri reflectorizante. Acesta servește ca o casă de vacanță și poate fi închiriat. Reședința are, de asemenea, o caracteristică distractivă: un leagăn suspendat de marginea volumului în consolă.

5. Casa Beaumaris
Melbourne găzduiește multe proiecte interesante din punct de vedere arhitectural și tocmai am găsit altul pentru care să aruncați o privire. Casa Beaumaris a fost construită aici de Maddison Architects. Este o casă cu 5 dormitoare, 4 băi, cu un spațiu în consolă care planează peste zonele exterioare și oferă vedere la golf. Casa este alcătuită din două structuri box-lie și cea pe care tocmai am descris-o este una dintre ele. Găzduiește zonele de locuit, bucătăria și balcoanele și are pereți din sticlă din podea până în tavan și pereți exteriori negri.

6. Cafe-barul Open Space.
Finalizat în 2006, Open Space Cafe-Bar este un proiect foarte interesant. Situat în Murau, de-a lungul râului Mur din Austria, proiectul a constat dintr-o structură hibridă, o tavernă tradițională cu elemente dintr-o clădire din secolul al XIII-lea. Studioul Architektur Steinbacher Thierrichter, cu sediul în Viena, a fost responsabil pentru proiect. Echipa a folosit o combinație de lemn și oțel pentru proiect și au proiectat, de asemenea, o extensie: Open Space Bar, care este un volum în consolă. Structura levitativă conferă clădirii un aspect modern.

7. Casa CH.
Casa CH este o reședință situată în Garza Garcia, Mexic. Proiectat de GLR Arquitectos. Casa originală găsită pe site a fost demolată pentru a face loc pentru una mai modernă. Rezidenta. Are o structură compactă și sculpturală, cu un volum în consolă, cu pereți din sticlă din podea până în tavan, orientați spre curtea interioară și volumul adiacent. Această transparență oferă senzația de a fi pe un pod plutitor care planează deasupra terasei.

8. Reședința Lift.
Această misterioasă structură neagră se găsește în Sendai, Japonia. Este o casă unifamilială proiectată de studioul de arhitectură Apollo Archtiects and Associates. Casa are o structură în consolă impresionantă, care se remarcă datorită exteriorului său negru și compact, care contrastează cu împrejurimile. Ceea ce face acest design special neobișnuit este forma volumului în consolă, care prezintă un unghi abrupt, precum și faptul că, aparent, casa nu are ferestre.

9. Reședința Utriai.
Acum mergem în vestul Lituaniei, unde găsim această reședință interesantă. Situată într-un oraș mic din județul Klaipėda, reședința a fost un proiect al studioului local G.Natkevicius & Partners. A fost finalizat în 2006 și are o formă foarte interesantă. Casa a fost construită pe o pantă și are un volum imens în consolă așezat pe un unghi. Sub el se află un loc de parcare acoperit. Fără alte case din vecinătatea sa, reședința Utriai domină peisajul și oferă vederi neîntrerupte ale împrejurimilor.

10. Casa Yatsugatake.
Această reședință contemporană a fost proiectată de Kidosaki Architects și este situată în Nagano, Japonia. Finalizată în 2012, casa se întinde pe o suprafață de 303 metri pătrați pe o creastă montană înclinată. Oferă vederi spectaculoase ale munților datorită designului și poziționării sale atent alese. Pentru a maximiza priveliștile, arhitecții au decis să extindă casa în aer și să o construiască pe cilindri de oțel proiectați pentru a susține volumul în consolă. Conexiunea puternică interior-exterior a fost cheia acestui design.

11. Casa Casuarinas.
Acoperind o suprafață de 3.552 de metri pătrați, Casa Casuarinas este o reședință privată proiectată de Metropolis și situată în Lima, Peru. Designul modern al casei a fost conceput cu un etaj superior închis în sticlă, cu vederi panoramice ale împrejurimilor și un aspect futurist. Volumul în consolă conține camera de zi, dormitorul matrimonial, 2 dormitoare cu băi proprii și o terasă. Simplitatea designului permite arhitecturii clădirii să impresioneze și mai mult.

12. Hotelul Aggrenad.
Acest mic hotel din beton conține doar 5 apartamente și o cafenea. Este situat pe insula Geoje și a fost proiectat de arhitecții AND. Scopul principal a fost de a surprinde vederi frumoase în toate direcțiile. Acesta este motivul pentru care hotelul a fost proiectat cu camere și balcoane orientate în direcții diferite. Aceste volume în consolă sunt orientate fiecare către o zonă diferită și acest lucru înseamnă că fiecare cameră și fiecare balcon oferă vederi unice, spre deosebire de oricare altele. Unitățile sunt independente, dar formează o singură structură.

13. Casa + nodului.
Numită + nod, această casă în consolă din lemn a fost proiectată de UID Architects și este înconjurată de pădure. Casa se află la 10 metri deasupra podelei pădurii și, la un capăt, are o gaură special concepută acolo, astfel încât copacii să poată crește și să devină o parte a designului casei. Volumul principal este o structură dreptunghiulară asemănătoare unei cutii ancorată la sol și cu un alt volum care iese în aer. Pereții și ferestrele de sticlă poziționate strategic surprind priveliștile frumoase și permit locuitorilor să se simtă aproape de natură.

14. Casa View Hill.
Casa View Hill este situată în Australia și are un design unic. Corpul principal al clădirii este o structură lungă și compactă și un volan similar, dar mai mic, deasupra acesteia. Casa a fost proiectată de arhitecții Denton Corker Marshall. Arhitectura dramatică a reședinței definește regiunea. Volumul inferior este îmbrăcat în oțel, iar etajul superior are pereți negri din aluminiu. Amândoi au pereți de sticlă la fiecare capăt. Zonele de living, de luat masa și de bucătărie sunt situate la parter, în timp ce nivelul superior conține două birouri și un dormitor pentru oaspeți.

15. Casa din Senri.
Situată în Osaka, Japonia, această casă minimalistă contemporană a fost proiectată de arhitectul Shogo Iwata. A fost finalizat în 2012 și are un volum mare în consolă, care găzduiește un total de 8 etaje etajate. Etajul superior este o terasă pe acoperiș, iar cel mai de jos este subsolul. Etajele sunt conectate între ele prin seturi de 4 până la 5 scări. Reședința are un cadru de oțel și acoperă o suprafață de 83 de metri pătrați, cu o suprafață totală de 156 metri pătrați.

16. Casa Minamikarasuyama.
Finalizată în 2013, această reședință se întinde pe o suprafață de 78 de metri pătrați și este situată în Minamikarasuyama, Tokyo, Japonia. Casa a fost proiectată și construită de atelierul HAKO arhitecți. Se așează pe un site lung și îngust, cu dimensiuni reduse. De aceea, arhitecții au ales să construiască casa cu un spațiu în consolă. Există două intrări separate, ambele la parter. Volumul în consolă are două etaje și ambele au terase care lasă să intre lumina naturală în zonele de locuit. Având în vedere circumstanțele, acest design le-a permis arhitecților să profite din plin de puținul spațiu disponibil.

17. Casa Playa Las Lomas.
Această casă în formă neobișnuită este situată în Cerro Azul, Peru. A fost un proiect al Vertice Arquitectos pe un deal stâncos și nisipos care, în punctul său cel mai înalt, se află la 48 de metri deasupra nivelului mării și coboară 8 metri în partea sa cea mai joasă. Pentru a profita de priveliștile magnifice ale oceanului și de peisajul înconjurător superb, arhitecții au imaginat spațiul ca două volume paralele unite de o axă de circulație principală. Consolele au fost proiectate pentru a profita la maximum de priveliști și complot. Casa a fost construită din beton, sticlă securizată din oțel și piatră de granit.

18. Reședința Torreaguera Atresados.
Această reședință atrăgătoare este situată în Murcia, Spania și a fost proiectată de XPIRAL Architecture. Este compus dintr-o serie de volume separate, fiecare cu fațade și exterioare unice. Site-ul are un unghi abrupt, astfel încât, pentru a profita de priveliști și pentru a crea, de asemenea, un interior confortabil, arhitecții au trebuit să fie creativi. Au proiectat reședința cu o structură în consolă mare care planează peste volumul principal. Are o terasă mare închisă cu sticlă și oferă vederi frumoase asupra împrejurimilor.

19. Reședința Holladay.
Cu gust, dar casual, această reședință a fost un proiect de Imbue Design și este situată în Holladay, Utah. Are un design interesant și oferă, de asemenea, o combinație atrăgătoare de materiale, finisaje și culori. Volumul inferior este acoperit cu tencuială cimentată, în timp ce volumul superior, care este în consolă peste patio, este învelit în cedru ars. Nivelul superior găzduiește toate spațiile private și toate dormitoarele sunt orientate spre est și oferă vedere la munții îndepărtați.

20. Locuința Etura.
Dwelling Etura este o reședință contemporană situată în Barrundia, în nordul Spaniei. A fost proiectat de Roberto Arcilla Arquitectura și are o siluetă unică. Reședința în consolă peste peisajul vast și frumos și se așează pe o pantă. Are o grădină pe acoperiș și folosește energie regenerabilă. Casa este orientată spre sud și acest lucru îi permite să surprindă priveliștile magnifice și, de asemenea, să evite vânturile reci în timpul iernii. Forma futuristă a reședinței o face să iasă în evidență, dar o apropie și de natură.

VIZIONARE crossmenu