Live Residence - Apartamente Bucuresti

Deși este un oraș foarte aglomerat, chiar și în timpul verii și al sărbătorilor, din fericire Bucureștiul are multe parcuri, dintre care unele foarte frumoase și mari. Multe parcuri din capitala au lacuri naturale sau artificiale pe care poti face ambarcatiuni, hidrobiciclete sau chiar excursii cu barca.

Iată cele mai frumoase parcuri din București unde te poți plimba, relaxa, picnic, alerga sau faci orice altă activitate în aer liber:

Parcul Cișmigiu

Ce să faci în București vara – Parcul Cișmigiu Este cea mai veche grădină publică din Capitală și unul dintre parcuri emblematice ale Bucureștiului. Înscris pe lista monumentelor istorice, se întinde pe 17 hectare și este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din București.

A fost inaugurat în 1853, iar iarna, lacul devine patinoar. Cei care vin aici pot face o plimbare cu barca pe malul lacului si pot admira diferitele tipuri de copaci, de la stejar, artar, pin, molid, castan, pin rosu japonez, magnolie si ginkgo.

Parcul Herăstrău

Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău Este cel mai mare parc din București și recent a fost redenumit Parcul Regele Român Mihai I. Cu o suprafață de 110 hectare, lacul ocupă 74 de hectare. Aici se află Grădina Japoneză, una dintre cele mai mari atracții ale capitalei.

Oamenii vin aici să facă picnicuri, să se relaxeze și să facă poze. Acest parc dispune de terasa, restaurant, bar, loc de joaca pentru copii, masa de ping pong, skate park, zona de fitness in care puteti merge cu barca sau cu barca.

Parcul Tineretului

Ce să faci în București vara – Parcul Tineretului oferă o mulțime de activități în aer liber și se întinde pe o suprafață de 80 de hectare în sudul orașului, între Parcul Carol și Parcul Văcărești.

Există multe locuri de joacă și activități pentru copii, un port de agrement cu dane pentru bărci și multe zone de agrement. Aici găsim specii de rațe, gâște și țestoase.

Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Parcul Drumul Taberei Bucuresti Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti, unde puteti gasi patinoare, terase si multe alte atractii care se intinde pe 30 de hectare. Există spații special amenajate pentru jucătorii de șah, un loc de joacă pentru copii, zone de divertisment și ciclism, precum și terenuri de fotbal și tenis.

Parcul Natural Văcăreşti

Este prima rezervatie urbana din tara si cel mai mare spatiu din capitala. Aici se formează un ecosistem acvatic, cu mlaștini mari, stuf, cuiburi de plop și stuf care înconjoară lacul. Este o oaza naturala in Bucuresti, ideala pentru toti cei care iubesc locurile verzi. Este unul dintre cele mai frumoase parcuri din tara.

Parcul Carol I

Parcul Carol I Bucuresti este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti, declarat monument istoric in 2004. Este situat in Sectorul 4, pe dealul Filaretului, si inițial conținea o mică grădină zoologică.

Colosseumul a fost construit în parc ca loc pentru spectacole în aer liber.

Parcul Plumbuita

Este situat in cartierul Colentina, pe malul lacului Plumbuita. Declarată monument istoric, se întinde pe 80 de hectare și dispune de un loc de joacă pentru copii, o pergolă cu mese și scaune și o cale navigabilă artificială îngustă cu mai multe poduri. În plus, are un teren de fotbal și o fântână arteziană modernă construită pe malul lacului. Obiectele istorice importante de arhitectură din parc includ Mănăstirea Plumbuita și Palatul Ghika Tei din Hunan.

Parcul IOR

Este cunoscut și sub numele de Parcul Alexandru Ioan Cuza sau Parcul Titan și se află în Sectorul 3. Numele IOR provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română din apropiere.

Ce să faci vara în București – locuri de vizitat

Centrul Istoric

Una dintre cele mai frumoase și la modă zone ale orașului, vei găsi numeroase clădiri construite în stil neo-baroc și neoclasic, precum și terase și restaurante care înfrumusețează zona. Centrul istoric al capitalei este unul dintre cele mai populare locuri din Bucuresti. Aici sunt adesea organizate evenimente culturale, festivaluri și târguri de artă medievală.

Calea Victoriei

Este una dintre cele mai vechi străzi din București, dar încă își păstrează farmecul aparte de altădată. La Calea Victoriei poti admira arhitectura impresionanta, muzee, magazine frumoase, studiouri de creatie, baruri, cafenele, magazine de ciocolata si restaurante de specialitate. În plus, pe timpul verii, în weekend sunt organizate diverse evenimente și traficul auto este închis.

Grădina Botanică

Grădina Botanică este unul dintre cele mai liniștite și spectaculoase locuri din București. Aici veți găsi sute de specii de plante impresionante și zone pline de viață și culoare. Este un loc în care natura este vie și nu se aude niciun zgomot exterior.

Grădină Zoologică

Pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber în natură, departe de haosul și stresul orașului, o vizită la Grădina Zoologică din București este întotdeauna o opțiune minunată și foarte educativă.

Peste 4200 de exemplare, dintre care multe nu există liber în România, unele fiind în pericol de dispariție, vă așteaptă să aflați despre poveștile și istoria lor.

Celebra clădire care adăpostește cea mai mare sală de concerte din România, Templul Atenei din București, România a fost construită între anii 1886 și 1888 în stil neoclasic și eclectic, ulterior restaurată și modernizată între 1994 și 2004, și reconstruită în 2005 Deschis publicului. Ateneul Român este una dintre cele mai impresionante clădiri din București de la intrare, datorită cupolei care ocupă întreg spațiul.

VIZIONARE crossmenu