Live Residence - Apartamente Bucuresti

În prima săptămână a lunii iulie 2022, când temperatura în București a depășit 35 de grade Celsius, o familie și-a internat băiețelul, care nu avea încă 3 ani, de la Spitalul de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Secția pacientului este pentru chirurgie plastică și de revizie. „Grigore Alexandrescu” este cel mai mare spital de pediatrie din România.

Copilul are nevoie de o grefă de piele pe de o parte. A stat 4 zile în spital. Un paramedic a văzut ceva care l-a derutat și l-a surprins în fotografie: băiatul dormea ​​pe podea. Libertatea a revizuit imaginile, a vorbit cu persoane cu cunoștințe și a contactat oficial spitalul pentru a putea fi explicate publicului.

“Uneori, când intram în sufragerie, băiatul îl găsea dormind pe podea. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul se ridica instinctiv din pat și stătea întins pe podeaua rece”, a descris un medic care a întrebat. să nu fie numită această situație.

A făcut-o în mod reflex. S-a dus la podea și a vrut să fie acolo, deși noi și mama am încercat să-l ducem în pat. Un membru al personalului medical al „Grigory Alexandrescu”:

Sursa a explicat că salonul din zona de ars nu era dotat cu aer condiționat. „Cred că s-a lovit și de 30 de grade pentru că ferestrele nu erau dotate cu jaluzele sau perdele. Aer condiționat era doar pe hol. Dar dacă deschideai ușa sufrageriei ca să o răcești, riscai să dai afară pe micuțul bolnav. pentru că ai descoperit că este mai greu să ții un copil în brațe”, a adăugat personalul spitalului. Managerul spitalului, Alexandru Ulici, a confirmat obiceiul de a deschide uși ca metodă de răcire într-o conversație cu Libertatea.

„În mod normal, pacienții cu răni deschise ar trebui să stea în secții cu aer condiționat care nu numai că aerisesc și răcesc aerul, dar îl și sterilizează”, a explicat sursa medicală de la „Grigore Alexandrescu”.

„Grigore Alexandrescu” este situat pe Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 30-32, la 700 de metri est de sediul Guvernului României.

Primele imagini oferite de paramedici îl înfățișau pe băiat dormind în colțul sufrageriei în timp ce era internat cu mama sa. Al doilea l-a găsit adormit, iar noaptea era un pat sub cap, pe același linoleum, unde era mai frig. Ziarul a anonimizat imaginile.

Băiețelul a ieșit din spital. „Din fericire, nu s-a operat”, dar trebuie să vină în mod regulat la tratament, a spus un medic cu cunoştinţă de cauză. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre pacienții internați aici nu sunt atât de norocoși, a continuat medicul. „Am avut cazuri grave, arsuri extinse, nu ne-am putut ridica din pat și era foarte, foarte cald”, a spus medicul.

Dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Urgență de Copii Grigore Alexandrescu, a recunoscut că secția de ortopedie nu era dotată cu un sistem performant de climatizare, dar a susținut că secțiile asigurau o temperatură optimă pacienților.

– Domnule Director, Liberatea a obținut câteva fotografii in care se vede un pacient de 3 ani internat în secțiunea de arsuri, dormind pe jos din cauza căldurii din living. – Aceste fotografii sunt fotografii vechi de acum doi ani. Este o poveste veche…

– Nu, iartă-ne. Sunt fotografii de săptămâna trecută. -Toată lumea face poze acum…dacă vrei să minți, fă poze. N-am spus asta, a spus jurnalistul Joseph Pulitzer.

– Saloanele din zona de ardere sunt climatizate? Nici măcar nu permitem instalarea de unități de aer condiționat în camerele pacienților cu răni deschise. Exista risc de infecție…aerul trebuie filtrat.

– Ne referim la aparatul de aer condiționat central, nu la electrocasnicele din apartament. – Dar există o temperatură acceptabilă în salon deoarece sunt răcite indirect. Pe holuri au fost instalate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU.

– Surse medicale spun că e cald în salon. – În România, vara este foarte caldă. nimeni nu e perfect.

– De ce secția de ardere nu este echipată cu un sistem central de climatizare care poate atât regla temperatura, cât și steriliza aerul? – Nu putem instala un astfel de sistem central de aer condiționat într-o clădire construita in 2006. Daca fac asta pierd 30% din suprafață. Unul dintre cele două saloane va dispărea. Clădirile noi pregătite pentru proiect sunt echipate cu astfel de sisteme, echipate cu filtre UV și alte mijloace de dezinfecție a aerului.

„Când va fi gata?” „Nu prea curând. Numai că acest proiect a durat 4 ani. În interiorul noii clădiri va exista o unitate de ardere, o unitate de nou-născuți, o sală de operație. Va fi construită corespunzător, așa cum este în exterior.

VIZIONARE crossmenu