Live Residence - Apartamente Bucuresti

De ce să renunți la un garaj când poți parca mașina acolo, nu? Ei bine, nu toată lumea are aceleași priorități și există o mulțime de motive pentru care cineva ar dori să transforme un spațiu de garaj în altceva. Conversiile în garaj sunt mai frecvente decât crezi și multe dintre ele sunt foarte inspirate. Pentru a demonstra asta, am adunat câteva dintre transformările noastre preferate.

Acest lucru a început ca un garaj comercial, dar acum servește ca o casă frumoasă și confortabilă Transformarea a fost un proiect de Sam Crawford Architects. Garajul ocupa un spațiu între două clădiri existente și era lung și îngust. După conversie, forma și dimensiunea au rămas aceleași. Arhitecții au păstrat, de asemenea, caracterul industrial al spațiului folosind oțel negru, cărămidă reciclată, beton și lemn. O curte asigură o conexiune puternică cu exteriorul și aduce, de asemenea, multă lumină.

O mulțime de alegeri de design inteligente pot fi făcute atunci când ești forțat să faci față neobișnuitului. De exemplu, verificați această căsuță răcoroasă, care are o zonă de lounge scufundată. Sigur, nimic special atunci când îl puneți în felul acesta, dar acel spațiu a fost de fapt zona de scurgere a unui mecanic înapoi când spațiul era un garaj. Acum arată mult mai bine, cu tot mobilierul portocaliu. Conversia a fost o colaborare între Doepel Strijkers și LEX Architects. Inițial, acesta era un garaj pentru ambulanțe. Acum este o casă destul de spațioasă.

Chiar și un mic garaj poate avea șanse la o viață diferită. Luați-l pe acesta, de exemplu. Este un spațiu de 22 de metri pătrați la parterul unei clădiri de apartamente din București, România. A fost un garaj, dar acum este biroul unui arhitect. Noul birou archiDOT este de fapt o reflectare foarte bună a abordării și esteticii de proiectare a echipei. Este mic și se simte ca acasă, dar, cel mai important, oferă acces direct la stradă.

Folosind în mare parte materiale recuperate, un cuplu a reușit să transforme un garaj cu două mașini într-o casă, iar costul total al transformării a fost de aproximativ 60.000 de dolari. A fost o reducere interesantă dintr-o casă cu 4 dormitoare, iar proprietarii sunt destul de încântați de schimbare. Noua lor casă de garaj arată și se simte caldă, primitoare și distractivă. Chiar dacă este mic, nu prea lipsește nimic.

Nu toate garajele sunt mici. De fapt, unele sunt destul de mari, ca acesta care măsoară 4.000 de metri pătrați sau spațiu. Înainte era un garaj vechi, dar acum este un studio de artă datorită studioMET Architects. A trecut de la întuneric și mohorât la luminos și distractiv. Nu au existat instalații sanitare, gaz și electricitate, iar acoperișul a fost deteriorat, astfel încât arhitecții au avut o perioadă grea de conversie a garajului în spațiul în care se află astăzi. Chiar și pardoseala din beton era inegală, dar toate aceste provocări au fost depășite cu stil.

După ce un nou garaj a fost construit în curte, cel vechi și-a pierdut funcția și nu a servit niciunui scop, dar toate acestea s-au schimbat când designerul Julia Tolkacheva a început să lucreze la un proiect foarte interesant. Ideea era să transforme vechiul garaj într-un fel de peșteră pentru bărbați, unde clientul să poată distra prietenii fără a-i deranja pe ceilalți din casă. Garajul a devenit un spațiu plin de culoare mobilat cu canapele și scaune confortabile, un bar și tot felul de lucruri răcoritoare făcute din obiecte refăcute.

VIZIONARE crossmenu