Live Residence - Apartamente Bucuresti

Pacienta a primit plămânul unei fete de 28 de ani care a murit în urma unui accident vascular cerebral pe 2 octombrie anul trecut. La acea vreme, șase pacienți așteptau transplantul pulmonar.

Decesul femeii a fost anunțat joi de o prietenă de-a ei, scriind pe Facebook că „a stat numai în spital, o săptămână acasă” şi că „nu se ridica din pat, era umflată toată şi pierdea sânge”.

Pacienta care a primit un transplant de plămâni după o pauză de un an și nouă luni din cauza pandemiei a murit joi în secția de terapie intensivă a unității medicale, au confirmat oficialii Spitalului Sf. Maria din București.

Aceștia au remarcat, însă, că femeia a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară foarte avansată, lupus eritematos sistemic, poliartrită reumatoidă, sindrom de suprapunere atunci când a fost internată înainte de transplant, iar starea ei de sănătate a determinat alte clinici din străinătate să-i refuze tratamentul. transplant.

Ei au mai remarcat că femeia a murit din cauza unei infecții multiple de organe, nu a unui transplant.

“La noi s-a hotărât că merită o șansa, și a fost transplantată pentru că organele unui pacient erau potrivite pentru ea. Pe perioada internării, boala autoimuna a recidivat și s-a agravat de mai multe ori. Cu o ocazie, ea a refuzat tratamentul și a spus că dorește să fie externată la cerere”, a declarat un reprezentant al Spitalului St Maria.

Aceștia au recunoscut că femeia a contractat coronavirus înainte de a fi externată din spital, dar au spus că a „cucerit boala” fără nicio sechele.

„După ce a fost externată din spital, nu a continuat tratamentul prescris, a înțeles că își pune viața în pericol, dar nu a vrut să o facă. Cadrele medicale de la clinică au avut multe discuții cu ea pentru a o face. clar pentru ea că nu poate renunța la ceea ce primea. Antiimunoterapie pentru artrita reumatoidă. A înțeles și a semnat, a plecat acasă, iar după un timp a revenit la tratamente repetate pentru boala autoimună de bază”, medicul a adăugat.

VIZIONARE crossmenu