Live Residence - Apartamente Bucuresti

Apartament spațios din Praga, evidențiat de caracteristicile de design industrial

La renovarea unui spațiu sau când vă pregătiți să vă mutați într-un loc nou, nu merge totul așa cum era planificat. Răspunsul natural este de a face față provocărilor și de a găsi soluții pentru toate problemele. Nu știi niciodată ce ar putea merge prost. Înainte chiar să se mute aici, proprietarii acestui elegant apartament din Praga s-au confruntat cu o problemă care a schimbat destul de mult toate planurile pe care le aveau pentru locul respectiv, din punct de vedere al designului. Din fericire, arhitecții de la smlxl erau gata să se ocupe de tot ce le arunca apartamentul.

Acesta este un apartament care în cele din urmă dorește să-și evidențieze industrialismul, dar într-un mod subtil și plăcut ochilor

Elementele de design industrial introduse în apartament sunt rafinate și sincronizate cu decorul general
Problema principală aici a fost faptul că acele ferestre industriale mari de care proprietarii s-au îndrăgostit în primul rând au fost înlocuite cu altele noi din plastic până la terminarea structurii. Acest lucru a însemnat că au pierdut una dintre caracteristicile cheie pe care și-au bazat ideile de proiectare inițiale. Planul s-a schimbat, iar noul design se concentrează pe restabilirea ambianței industriale, suprimând în același timp impactul ferestrelor.

Apartamentul are un design interior curat și ușor, cu foarte puține accente de culoare și materiale simple

Albul este culoarea principală și se folosește la aproape orice, inclusiv la mobilier, pereți și accesorii

Încă de la început, proprietarii au dorit ca noul lor apartament să fie interesant și să conțină anumite elemente de design atipice, fără să se aglomereze cu tot felul de mici detalii. Face parte din motivul pentru care au apreciat atât de mult ferestrele. Având în vedere faptul că acesta este un apartament pe colț în centrul orașului Praga, ferestrele, indiferent de designul lor, joacă un rol important în aspectul general și atmosfera locului.

Insula bucătăriei este punctul culminant al întregului apartament. Are rol de bar și are și o extensie pentru masă

Insula este din beton și are scaune suspendate suspendate în locul scaunelor de bar obișnuite
Pentru a readuce farmecul industrial al apartamentului, arhitecții au decis să expună anumite elemente structurale și să sublinieze rolul betonului ca unul dintre principalele materiale din acest proiect. Drept urmare, acest apartament de 120 de metri pătrați are elemente precum coloane vizibile și grinzi de tavan, pardoseală din două materiale diferite și o insulă de beton atrăgătoare, cu scaune suspendate suspendate, care sunt toate caracteristici dominante.

Dormitorul matrimonial contrastează cu spațiile de locuit când vine vorba de culori, având un interior mai întunecat

Tonurile de culoare închisă asigură un decor și o atmosferă relaxantă și confortabilă în dormitor

Culoarea principală a designului interior și a decorului este albă, deși elementele de beton expuse sunt caracteristici dominante, acest material și nuanța sa gri sunt utilizate doar marginal pe tot parcursul proiectului. Acest lucru permite apartamentului să aibă un aspect curat și ușor. Acest lucru se aplică proiectării zonelor sociale. Spațiile private au însă un aspect mai întunecat. Aici, dorința a fost de a crea o ambianță relaxantă și confortabilă.
Baia principală este, de asemenea, întunecată, fiind sincronizată cu dormitorul, dar în același timp arată foarte cochetă

Cabina de duș are un perete din sticlă transparentă și o nișă de perete încorporată pentru depozitare convenabilă

Oglinda rotundă montată pe perete completează vanitatea minimalistă a raftului și lavoarul dreptunghiular

Camera creșei este o altă excepție, fiind singurul spațiu în care culoarea principală nu este neutră. Albastrul pastel este încorporat în decor în diferite forme diferite, fiind îmbunătățit prin accente albe și gri.
Camera de creșă este singurul spațiu cu pereți colorați, cu un decor interior cu teme albastru pastel

Lumea arhitecturii și designului se schimbă constant, de la an la an. Nu este ușor să veniți cu ceva nou în aceste domenii. Oamenii tind să fie reticenți dacă nu sunt folosiți cu o anumită formă sau structură. Acesta este genul de casă care te face să te întrebi cât de departe poate ajunge arhitectura.

Nu numai că are o formă neconvențională, această reședință are și un nume ciudat (18. 36. 54), dar odată ce ați citit mai multe despre acest proiect, totul devine mai clar. Aceste numere nu sunt selectate aleatoriu, au un sens. Potrivit lui Daniel Libeskind, numele acestei case de 2.000 de metri pătrați derivă din cele 18 planuri, 36 de puncte și 54 de linii ale panglicii spiralate care îi definește spațiile de locuit.

Structura interioară a acestei case răsucite este mult mai spectaculoasă decât ți-ai putea imagina vreodată. Înălțimea diferită a podelei este singurul mod în care camerele sunt cumva separate. Casa nu are uși (în interior), dar are pereți și tavane unghiulare frumoase care asigură intimitate și confort. Mobilierul încorporat cu forme abstracte adaugă o notă sofisticată și îmi amintește despre arta plierii hârtiei (origami).

Forma neregulată a casei și a mobilierului este evidențiată de iluminatul sub mobilier. Faptul că interiorul este construit aproape în întregime din lemn (cu excepția podelei din beton) îți oferă o senzație caldă și confortabilă și creează o legătură între tine, această casă și natură. O casă ca aceasta te va face să te simți liber chiar dacă ești înăuntru, departe de vânt și de lumina soarelui. Ferestrele uriașe aduc lumină naturală în interior. Vederea din sufragerie este o inspirație excelentă pentru o după-amiază de vis.

Exteriorul din oțel inoxidabil transformă această casă într-o oglindă uriașă care reflectă împrejurimile. Aceasta și forma ambițioasă a casei creează o viziune dramatică greu de uitat.

Această casă contemporană este o expunere a modului în care peisajul și arhitectura ar putea coexista într-o simbioză perfectă. Casa a fost proiectată de un studio de arhitecți extrem de creativi și talentați.

Ideea din spatele proiectului a fost de a crea o casă care să încorporeze mediul și peisajul înconjurător în interiorul său adecvat. Asta explică grădina cu copaci chiar în interiorul casei. Interiorul este așezat pe șase niveluri diferite, conectat cu un miez de cilindru de beton care se ridică din centrul parterului rotund.
Numeroase camere și spații mici asigură intimitate și locuri confortabile pentru relaxare. Ambele, designul interior și arhitectura sunt neobișnuite și îndrăznețe, creând totuși o frumoasă casă contemporană.

Toată lumea dorește să aibă o casă sau un apartament mare, cu suficient spațiu pentru întreaga familie, pentru prietenii care ar dori să rămână peste noapte și pentru toate lucrurile necesare adunate într-o viață. Lisa și Joel’s Loft este unul dintre acele locuri care au tot ce ai putea visa și cu cât îl privești mai mult, cu atât îți place mai mult. Odată ce intrați, aveți impresia unui mediu deschis, dar nu de orice fel de loc, unul deosebit de mare, puțin industrial, dar plăcut.

Tavanele sunt foarte înalte, pereții dezvăluie o mulțime de beton și cărămizi, dar cel mai interesant aspect este mobilierul de la mijlocul secolului care oferă acel aer confortabil întregului spațiu. Într-o atmosferă în general albă sau gri, există piesele de mobilier, scara și obiectele decorative care fac diferența și dau viață locului.

Livingul este foarte spațios și atractiv, dormitorul este simplu, dar pictura de pe perete dă o amprentă personală, baia este foarte modernă, în timp ce grădina constituie locul perfect pentru a petrece câteva ore liniștite într-o companie bună. Deschiderea și lățimea oferă o dispoziție plăcută care te face să te simți în largul tău, iar petele de culoare animă tot ceea ce te înconjoară.

Nu aveți nevoie de un apartament mare pentru a vă simți confortabil în propriul spațiu. De fapt, cred că uneori un apartament mai mic te face să te simți și mai bine pentru că îți oferă senzația unui cocon, a unei cochilii, ca mediu de protecție. Un apartament mic, probabil, este potrivit pentru o singură persoană și este mai bine pentru o femeie decât pentru bărbați (pentru că îl poate transforma într-un loc cu cochete cu culori și accesorii), dar pentru început cred că așa va fi.

Următorul apartament mic este incredibil segmentat, așa că vă poate oferi tot confortul în numai 23 de metri pătrați. Este uimitor cum, cu puțină creativitate și inteligență, poți transforma un spațiu claustral într-unul foarte confortabil și primitor. Întregul proiect a fost realizat de Aud Borromee. Apartamentul este situat la Paris, astfel încât dimensiunile sale mici sunt puțin pentru stilul de viață boem parizian.

Desigur, apartamentul are o singură cameră, dar este multifuncțional. Bucătăria și camera de zi, care este, de asemenea, un dormitor sunt în același loc, dar designul lor te face să uiți că acestea ar trebui să fie spații separate. Mobilierul este foarte simplu și mic, deci nu ocupă prea mult spațiu. Sau oferind iluzia de spațiu, designerul a optat pentru pasteluri, dar a ales culori vesele care vă vor inspira starea de spirit. De asemenea, designerul a optat pentru linia verticală, astfel încât să dea impresia de înălțime. Micul duș are câteva ferestre mici care intră în cameră, realizate din cărămizi de sticlă colorate. Ele luminează locul și îl fac mai vesel.

Există multe metode diferite de relaxare. Puteți alege o plimbare în parc, o după-amiază relaxantă la salonul spa, o discuție cu cel mai bun prieten al dvs. în timp ce savurați o cafea frumoasă într-un restaurant și multe alte opțiuni. Deși toate aceste variante vă pot satisface, nimic nu se va compara cu natura. Priveliștile, aerul proaspăt, toată vegetația te vor face să te simți o persoană nouă și cu siguranță îți vei reîncărca bateriile.

Este chiar mai bine atunci când există o combinație excelentă între un loc relaxant și un cadru frumos. Acesta este și cazul acestei minunate Case Spa care a fost proiectată de Metropolis Design.

De fapt, proiectul constă dintr-o clădire multifuncțională cu facilități rezidențiale, recreative și spa, anexată la o reședință mai mare. Spa House reprezintă o casă de munte situată la marginea urbană a golfului Hout, Cape Town, Africa de Sud, care oferă priveliști ale portului. Deși este separat de reședința principală printr-o bermă, dar conectat la acesta prin niște poteci de picioare, vă oferă momente relaxante minunate oferite de existența piscinelor, a oaspeților, a facilităților spa și a zonelor generale de living și de lângă piscină.

Apa este principala atracție a acestui loc, deoarece spa-ul subacvatic vă oferă priveliști minunate, zona de luat masa situată sub nivelul apei vă va încânta prin atmosfera sa sau prin amenajarea punților piscinei ca niște insule. Toate zonele Spa House au ferestre mari, astfel încât să puteți admira munții frumoși din jur. {Găsit pe archdaily}.

Într-o renovare în care este pus suflet și foarte multă muncă, rezultatul va fi unul de excepție! O carapace lipsită de personalitate care emană un sentiment anost va fi transformată într-o oază de liniște. Apartamentul din imagini este exemplul clar care ne demonstrează că orice se poate. Clădirea simplă și dreptunghiulară a căpătat altă formă datorită noii proprietare care se întâmplă să fie și designer de meserie. Potențialul clădirii a fost dus la cote înalte datorită muncii pe care aceasta a depus-o. Sentimentul primitor este redat de peisajul superb pe care îl oferă zona în care este amplasată casa. Designerul s-a folosit de tonurile bogate pentru a aduce frumusețea naturală a regiunii în interiorul locuinței. Umorul este unul dintre tușele pe care acestea le-a folosit pentru a reda un spațiu jucăuș și confortabil.

Au fost făcute schimbări drastice de structură înainte de finisaje și decor pentru a fi siguri că proiectul este sigur. Camerele vechi ale casei erau separate, iar planul nu era deloc prietenos pentru o familie. În cele din urmă, întregul aspect al casei a fost modificat, o mare parte din pereți au fost eliminați pentru a crea un spațiu deschis și luminos. Pasionata de cărți a adăugat o bibliotecă excepțională în noul plan al casei pentru colecția generoasă de opere pe care o deține. Aceasta a luat în calcul și cei doi nepoți și le-a creat spații private. Zona bucătăriei și livingului este de tip open-space pentru a fi potrivită pentru întreaga familie. Astfel, casa s-a transformat într-un mediu familial, prielnic pentru serate în compania celor dragi.

Pentru a intensifica și mai mult ideea de spațiu, tavanul de 2,4 metri a fost înlocuit cu unul boltit de 3,6 metri. Această modificare a făcut ca interiorul casei să continue exteriorul, făcând o trecere lină între cele două medii. Datorită climei calde, mare parte din timp este petrecut afară/ Ușile duble de 2×4 metri fac ca livingul să fie continuarea terasei. În curte a fost amenajată o piscină pentru a vă bucura de o zi însorită.
După finalizarea lucrărilor de renovare și finisare, designerul a putut să-și transpună visul în realitate, acela de a avea o casă cu mult umor. Dacă vă doriți o casă cât mai prietenoasă trebuie să particularizați spațiul după cum simțiți. Proprietara a presărat fiecare colț al casei cu o mică parte a personalității sale și a reușit să creeze un tablou unic.

În fiecare cameră a fost folosită o paletă de culori specială și mobilier care să redea rafinamentul. Modele și piesele de artă alcătuiesc un decor confortabil și plin de stil. Mobilierul de lemn, covoarele viu colorate și pernele decorative fac ca fiecare încăpere să fie un loc elegant. Plantele verzi au fost adăugate pentru a reda viață și o tușă de eleganță. Rezultatul final este exact pe placul tinerei proprietare care se va bucura mult timp de casa care i-a devenit cămin.

Prin renovarea atentă a locuinței, o astfel de proprietate se poate transforma dintr-o carapace lipsită de viață și plictisitoare într-un refugiu familial confortabil. Designerul acestui proiect s-a confruntat cu această provocare când s-a mutat în noua ei casă, o clădire simplă și dreptunghiulară. Chiar și așa, el putea vedea în continuare potențialul proprietății. Peisajele și priveliștile din această zonă sunt spectaculoase, așa că designerul a sperat să poată introduce acele culori bogate și frumusețea naturală în noua sa casă și să o transforme într-o locuință plină de umor.

În primul rând, totuși, au fost de făcut schimbări structurale serioase. Casa veche era prea „la cutie”, cu o mulțime de cămăruțe separate, iar planul era departe de a fi prietenos cu familia. Prin urmare, întregul interior al casei a trebuit să fie complet modificat, majoritatea pereților fiind complet îndepărtați pentru a deschide spațiul. Implementându-și planul ambițios de renovare, acesta a creat o bibliotecă pentru colecția uimitoare de cărți, colțuri private pentru cei doi tineri nepoți și, cel mai important, o mare zonă de bucătărie sufragerie living în plan deschis, pentru ca întreaga familie să se bucure de timp împreună.

Pentru a mări și mai mult spațiul comun, el a făcut ca vechiul tavan înalt de 2,4 metri să fie smuls și înlocuit cu un nou tavan boltit de 3,6 metri. Acest lucru realizat, următoarea sarcină a fost crearea unei conexiuni elegante, dar funcționale, interior-exterior. Aici clima este generoasă și oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului afară. Pentru a realiza această conexiune, au instalat uși duble de 2×4 metri, deschizând camera de zi către terasă și zona piscinei.

Odată cu finalizarea tuturor lucrărilor de construcție și finisare, era timpul ca designerul să pună în aplicare cea mai bună parte a planului său de renovare – construirea casei sale „pline de umor” la care a visat. Când vine vorba de alegerea stilului de design interior, trebuie să mergem întotdeauna pe stilul nostru autentic Și într-adevăr, designul interior al casei sale o dovedește.

Fiecare cameră este un amestec încântător de rafinament și distracție în culori, modele, artă și elemente de design. Materiale naturale, mobilier din piele și lemn, covoare colorate, perne colorate, piese de decor elegante și plante vii verzi și luxuriante au creat acea confortabilitate de casă pe care spera să o realizeze.

Acest apartament ocupă doar o suprafață de 35 de metri pătrați, dar arată foarte spațios. Se datorează în principal structurii sale interne și designului interior. Proprietarii săi nu au trebuit să renunțe la nimic atunci când au decorat. Au reușit să includă în design tot ceea ce avea nevoie casa lor, fără a face să pară aglomerată sau mică. Secretul a fost să adopte un design interior minimalist și să renunțe la orice detalii inutile.

Desigur, structura internă a fost la fel de importantă. Observați că apartamentul are un plan deschis, care include zonele de living și de luat masa. Bucătăria face parte, de asemenea, din acest spațiu, dar este puțin mai retrasă din cauza perețillor pentru camera alăturată. Există, de asemenea, o distincție clară între bucătărie și restul zonei de zi. Zona de living și de luat masa are un fundal alb cu inserții maro și gri și puține piese colorate de accent, cum ar fi lampa cu pandantiv verde și perne decorative portocalii. Bucătăria este practic decorată cu aceleași culori, dar pereții sunt acoperiți cu dale mici, albe.

Mobilierul pentru apartament a fost atent ales. Este ușor, simplu și poate fi plasat undeva între modern și tradițional. Decorul este funcțional și toate camerele sunt pline de lumină naturală care vine prin ferestrele mari. Apartamentul are, de asemenea, o mulțime de spațiu de depozitare sub forma un dressing mare, cu o mulțime de rafturi și sertare.

Era modernă a adus cu sine multe schimbări. Cele mai multe dintre ele pot fi găsite în tehnologie, dar este prezentă în toate domeniile de activitate. Chiar și gusturile noastre s-au schimbat odată cu această perioadă de evoluție.
Priviti aici un design modern de apartament numit Living Pod. Este o combinație între tehnologia modernă și designul casei. Este un apartament care a fost proiectat în stilul I Pod, dar care păstrează și unele legături cu natura.
Atmosfera în aer liber, completată de culoarea verde și prezența unui acvariu sunt elemente care vă trimit la ideea naturii. În schimb designul contemporan, culoarea albă predominantă elegantă, formele curbate ale mobilierului sau ale pereților sunt elemente care ne fac să ne gândim la tehnologia înaltă și la influențele moderne. Este un apartament spațios, care vă oferă mult spațiu și un sejur confortabil.

VIZIONARE crossmenu